12 januari 2014

Helgen som gick, pulled chicken och kokosplättar

Jahapp, så är det söndag igen. Jag avskyr söndagar men Steve och jag tog oss iallafall ut i det gråa vädret och promenerade fram och tillbaka till Balham, en promenad på ca 2 timmar. Det kändes bra efteråt.

I fredags köpte jag ett par gymplagg på TK Maxx. Det är ju den stora tränings- och dietmånaden nu så de hade placerat gymkläderna alldeles vid ingången så man kunde inte undgå dem när man kom in. Jag tränar lika mycket året runt så behövde ingen extra knuff i ryggen men jag bläddrade iallafall igenom plaggen och hittade den här toppen med två lager på framsidan. Jag gillar inte kläder som sitter åt så den här var perfekt för mig.
Jag köpte också den här fantastiska gråmelerade mjuka sport-BH:n med kupinlägg. Den var så otroligt skön och satt så bra att jag följande dag gick till TK Maxx igen efter Body Attacken och köpte en i ...
turkos också.
Äntligen är tulpansäsongen här, som jag har väntat. Om jag måste välja mellan rosor och tulpaner så blir det tulpaner utan tvekan. Dessutom är de lätta att sköta.
Igår kväll provade jag ännu ett nytt recept, Pulled chicken, som jag hittade på den här sajten (var annars:-). Maj gad vad den var god! Ni hittar receptet nere i inlägget. Fördelen med Pulled Chicken är att den "bara" ska vara i ugnen i 2 timmar till skillnad från pulled pork (gris), 6 timmar, och pulled beef (nötkött), 7-8 timmar. Måste nog laga pulled beef snart igen också för den rätten var underbart god.
Vi åt kycklingen med mozzarellasallad, hemlagad guacamole och butiksköpt coleslaw (orkade inte stå och hacka mer öven om köpt coleslaw inte är i närheten så god som hemlagad).
Idag gjorde jag kokosplättar till middag, det var länge sen sist. Jag åt dem med creme fraiche och färska hallon. Även det receptet hittade jag på samma sajt som pulled chicken.
Pulled chicken
4-6 portioner

1 kilo kycklinglårfiléer
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
smör att steka i

Börja med barbequesåsen: 

2 vitlöksklyftor
2 dl chilisås (med låg sockerhalt) eller ketchup som är steviasötad
1 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
2 msk ekologisk blomsterhonung
2 msk japansk soja
1/2 msk paprikapulver
1-2 krm cayennepeppar
salt, peppar

Finhacka vitlök och stek i lite olivolja i tjockbottnad gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 170 grader. Stek kycklinglårfiléerna, klyftad lök och finhackad vitlök. Kycklingen ska bara få lite färg. Krydda med lite paprikapulver och salt. Lägg sedan över i lergryta eller i ugnssäker gryta. Häll över barbequesåsen. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen i 2 timmar. Ta sedan ut och dra isär köttet med två gafflar och blanda ihop med såsen. Servera med dina favorittillbehör!

Kokosplättar/pannkakor
2-4 portioner

4 ägg
4 dl kokosmjölk (Santa Marias extra creamy)
1 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl (om du är allergisk ta sammanlagt 0,5 dl kokosmjöl istället)
1 nypa salt + ekologisk vanilj

Vispa ihop ägg, kokosmjölk med de torra ingredienserna. Låt stå i minst 5 minuter, stek sedan i smör. Servera med valfria tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...