9 mars 2012

Lax med fetaostkräm

Idag gjorde jag en helt fantastisk laxrätt till lunch. Lättlagad var den dessutom. Jag hittade receptet i Anna Halléns kokbok, LCHF för kvinnor. Man skulle panera filéerna med ägg och sesamfrön vilket gjorde att laxen fick en härligt knaprig yta. Till fisken serverade jag fetaostkräm och stapelrätten stekt savoykål i lite grädde. Ni hittar receptet här nere. Prova det!4 PORTIONER

4 laxfiléer
1 stort ägg
4 msk sesamfrön (beroende på laxbitarnas storlek kan mer frön behövas)
salt
peppar
2 msk smör att steka i

Fetaostkräm
200 g fetaost
2 dl creme fraiche, franska örter
4 msk finhackad gräslök
3 msk vispgrädde

Ta fram laxfiléerna och tina dem om de är frysta.
Gör i ordning fetaostkrämen. Skär fetaosten i mindre bitar och mosa med en gaffel. Blanda ner creme fraiche, gräslök och grädde och ställ åt sidan. Om du föredrar en slätare kräm så kan du istället använda en stavmixer.
Knäck ägget i en djup tallrik. Blanda sesamfrön, salt och peppar i en annan djup tallrik. Vänd laxfiléerna först i ägget och därefter i sesamfröna.
Stek laxen i smör 2-3 minuter på medelvärme. Servera med fetaostkrämen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...